Клімкін і Габріель по-різному оцінюють надання Україні зброї зі США

Клімкін і Габріель по-різному оцінюють надання Україні зброї зі США

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що рішення США про надання Україні летальної зброї не може використовуватися як аргумент для "підвищення температури" конфлікту.

Про це він заявив на спільному брифінгу в Києві з міністром закордонних справ Німеччини Зігмаром Габріелем, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ця зброя (надана США - Ред.) може і буде використовуватися у разі провокацій з боку Росії і підтримуваних нею терористів. Але вона не використовується в атакуючих діях, тому рішення про її надання не може використовуватися як аргумент, який буде сприяти підвищенню температури конфлікту», - наголосив Клімкін.

Він додав, що Україна не виключає подальшої мілітарної ескалації конфлікту на Донбасі з боку Росії, оскільки те, що РФ робить зараз - це свідома тактика постійної контрольованої ескалації.

Читайте також: Порошенко розповів про рекордний військовий бюджет і зброю зі США

У свою чергу, Зігмар Габріель зазначив, що може зрозуміти позицію українського уряду, але, на його думку, на Донбасі й так багато озброєння.

Він зазначив, що у Німеччині досить скептично ставляться до того, що постачання зброї може допомогти у врегулюванні конфлікту.

«Але ми досить віддалені від цього конфлікту і перебуваємо, як країна, у певній безпеці. Звичайно, Україна з погляду оборони розглядає це інакше», - зазначив Габріель.

Як повідомлялося, у грудні 2017 року Державний департамент США схвалив постачання летальної зброї Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-