Німеччина вважає необхідністю введення миротворців ООН на Донбас

Німеччина вважає необхідністю введення миротворців ООН на Донбас

Укрінформ
Німеччина переконана в необхідності запровадження миротворчої місії ООН на Донбасі і має спільне з Україною бачення щодо її мандату.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель на брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо спільне переконання, що необхідно запровадити миротворчу місію ООН на Донбасі, і це вимагає від нас зусиль. Це має бути озброєна і потужна місія ООН, яка перебуває на всій окупованій території, а не нечисленна група, яка охоронятиме представників ОБСЄ і перебуватиме на лінії зіткнення. Інакше це буде новий кордон в Україні», - сказав Габріель.

Він додав, що Німеччина разом із французькими партнерами, а також із країнами, які входять до Ради Безпеки ООН, зробить усе, щоб запровадити справжню миротворчу місію ООН на Донбасі.

Читайте також: Глава МЗС Німеччини: Конфлікт на Донбасі не заморожений, а пожежонебезпечний

Як повідомляв Укрінформ, Україна наполягає на розміщенні миротворців ООН в усій зоні збройного конфлікту на Донбасі і ділянці російсько-українського кордону завдовжки 420 км, а також наданні їм широких прав. Крім того, Київ категорично проти, щоб до складу миротворчої місії ООН входили росіяни.

Позиція Росії з питання контингенту ООН на Донбасі полягає у тому, що миротворці мають підтримувати місію ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-