Летальна зброя стримує РФ від подальшого вторгнення в Україну - Волкер

Летальна зброя стримує РФ від подальшого вторгнення в Україну - Волкер

Укрінформ
Поставки летальної зброї Україні збільшують можливості країни у "стримуванні, запобіганні подальшого вторгнення на її територію".

Про це спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер сказав в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви".

"Це одвічний парадокс. Вони (керівники російського МЗС - ред.) завжди це говорять (що поставки летальної зброї Україні підвищують для Росії вартість конфлікту на Донбасі - ред.), але потім кажуть, що їх там немає. Як це взагалі може бути загрозою для Росії? І росіяни, звичайно ж, знають, що вони є в Україні. Але що в цих заявах вводить в оману, так це те, що це рішення нібито надає Україні значні можливості застосування агресії проти сил, що перебувають на Донбасі. Але насправді, йдеться про стримування, про запобігання подальшому вторгненню на територію України", - сказав Волкер.

Він підкреслив, що рішення про постачання летальної зброї Україні приймалося у США на найвищому рівні і було глибоко опрацьоване: "В даному випадку ми маємо справу з ситуацією, коли Україна бореться на своїй території, щоб захистити свою територію і своє населення. Вони досить вміло це роблять, у них є своє оборонне виробництво, але при цьому в українців є і нестача озброєння. Так що я думаю, що для України доцільно як хотіти захистити самих себе, так і шукати допомоги ззовні в цьому питанні".

При цьому, на думку спецпредставника Держдепартаменту США по Україні, який веде регулярні переговори з представником президента РФ Владиславом Сурковим, в подібних випадках сама можливість "вести переговори з позиції сили - це важливо, звичайно".

Читайте також: Попереду довгий період розбіжностей з РФ через статус Криму – Волкер

Як повідомлялося, представник Держдепартаменту США Хізер Науерт 22 грудня заявила, що США нададуть Україні посилене оборонне озброєння для того, щоб допомогти їй "захистити свій суверенітет і територіальну цілісність, стримати подальшу агресію". Однак вона не уточнила, про які види озброєння йде мова.

Телеканал CNN і агентство Associated Press з посиланням на неназваних американських чиновників повідомляли, що серед цих озброєнь – протитанкові ракети Javelin.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-