У Кремлі вирішують, усувати Плотницького чи об'єднувати

У Кремлі вирішують, усувати Плотницького чи об'єднувати "Л/ДНР" – Тимчук

Укрінформ
Розвиток ситуації в Луганську, де виник конфлікт між ватажком "ЛНР" Ігорем Плотницьким і "главою МВС" Ігорем Корнетом, залежить від рішення, яке приймуть у Кремлі. При цьому можливі три варіанти.

Про це пише координатор "ІС" народний депутат Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook з посиланням на оперативні дані групи "Інформаційний спротив".

"Подальший розвиток ситуації цілком залежить від рішення, яке приймуть у Кремлі - "злиття" "ЛНР "з" ДНР" із єдиним центром управління в Донецьку, або відновлення статус-кво з примусовим "примиренням" Плотницького та Корнета, або ж усунення Плотницького, до якого в Москві також є багато претензій", - йдеться в повідомленні.

Аналітики "ІС" повідомляють, що більшість військовослужбовців "2 АК ЛНР" і представників інших "силових відомств "ЛНР" в конфлікті підтримують Корнета, також останнього підтримує "міністр держбезпеки "ЛНР" Пасічник, який має суттєвий вплив на ситуацію (Корнет і Пасічник - ставленики ФСБ РФ).

Читайте також: В окупований Луганськ увійшли підрозділи ВС РФ та найманці — Тимчук

"У свою чергу, ставленики АП РФ (зокрема, Суркова) - Плотницький та його оточення - зараз можуть розраховувати виключно на російських військовослужбовців і ПВК (приватні військові компанії - ред.)", - зазначив Тимчук.

Він також звертає увагу на той факт, що раніше і Плотницький, і Корнет в один день - 16 листопада - повернулися до Луганська з РФ (перший з Москви, другий - з Кам'янця-Шахтинського Ростовської обл.).

На даний момент центр Луганська оточений російськими військами і представниками ПВК, що мають наказ контролювати ситуацію і не допустити її загострення.

Як повідомляло агентство, в окремих районах Луганської області (ОРЛО) відбулося загострення ситуації, пов'язане з боротьбою за владу між кримінальними угрупованнями ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького і "міністра внутрішніх справ "ЛНР" Ігоря Корнета. 20 листопада Плотницкий зняв Корнета з поста "міністра" і призначив нового "главу МВС". Однак Корнет відмовився підкоритися. На наступний день бойовики, лояльні до Плотницького, оточили будівлю "МВС "ЛНР", в якій забарикадувався Корнет разом зі своїми прихильниками.

Читайте також: InformNapalm: за владу в Луганську "зчепилися" ФСБ і Сурков

У центрі міста з'явилася велика кількість людей у військовій формі, які заявляють, що беруть участь "у навчаннях за наказом керівництва міністерства внутрішніх справ "ЛНР". Зокрема, бойовики, вірні Корнету, захопили приміщення "адміністративного суду ЛНР". Також озброєні люди взяли під контроль приміщення  КРРТ (телебачення).

21 листопада Корнет заявив про арешт найближчого оточення Плотницького, яке причетне до "інсценуванні у вересні 2016 року перевороту в "ЛНР", коли було убито колишнього "прем'єр-міністра" Геннадія Ципкалова.

Плотницький в екстреній заяві підтвердив, що в "республіці" по суті проходить "спроба перевороту".

Директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко повідомив у вівторок увечері, що, за даними його джерел, ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький втік до Росії.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-