В окупований Луганськ увійшли підрозділи ЗС РФ та найманці — Тимчук

В окупований Луганськ увійшли підрозділи ЗС РФ та найманці — Тимчук

Укрінформ
Через прикордонний пункт пропуску "Довжанський" з території РФ у напрямку окупованого Луганська у вівторок пройшла колона з кількох десятків "Уралів" з особовим складом ЗС РФ і 20 БТР (деякі – з гарматами на причепі).

Про це йдеться в оперативних даних групи "Інформаційний спротив", опублікованих керівником "ІС" нардепом Дмитром Тимчуком на його сторінці у Facebook.

Крім того, до Луганська введено підрозділ російської "приватної військової компанії", а також перекинуті бойовики.

"У Луганську триває протистояння, викликане конфліктом між "главою ЛНР" Плотницьким і "главою МВС ЛНР" Корнетом. До Луганська було введено підрозділ російської ПВК, який, за даними групи "ІС", раніше, за чотири дні до нинішніх подій прибув в Алчевськ з РФ", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що перекидання здійснювалося вантажним транспортом армійського типу, 21 листопада підрозділ було перекинуто в Луганськ "для стримування протистояння між Плотницьким і Корнетом".

"Також вчора через прикордонний пункт пропуску "Довжанський" з території РФ у Довжанськ (колишній Свердловськ) увійшла колона з кількох десятків "Уралів" з особовим складом ЗС РФ, 20 БТР (деякі – з гарматами на причепі). З 14:00 невеликими групами техніка і о/с перекидалися у бік Луганська", - повідомили в "ІС".

Читайте також: У Авакова підтвердили: ватажок "ЛНР" Плотницький втік у Росію

Крім того, разом з підрозділами ЗС РФ у Довжанск прибув Олександр Гайдей (позивний "Рим") – колишній ватажок бандформування "ЛНР" (очолював так звану першу козацьку сотню ім. Стаса Синельникова) і колишній "комендант Свердловська", у якого давній конфлікт з Ігорем Плотницьким (свого часу Гайдея від арешту фактично врятував і допоміг втекти Ігор Корнет), зазначив Тимчук.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 21 листопада, бойовики, лояльні до Плотницького, оточили будівлю "МВС "ЛНР". Корнет забарикадувався у будівлі "МВС" разом із колишнім "Беркутом".

Водночас у центрі міста з'явилася велика кількість людей у військовій формі, які заявляли, що беруть участь у навчаннях за наказом керівництва "міністерства внутрішніх справ "ЛНР".

Крім того, з'явилися повідомлення, що до Луганська прибули з Донецька три військових "Урали" з бойовиками "республіканської державної служби охорони", яка підкоряється ватажкові "ДНР" Олександрові Захарченку.

У Міністерстві внутрішніх справ України підтвердили втечу ватажка "Луганської народної республіки" Плотницького до Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-