Інспектори США їдуть в АТО з моніторингом. Хочуть відвідати й Крим

Інспектори США їдуть в АТО з моніторингом. Хочуть відвідати й Крим

Укрінформ
Багатонаціональна інспекційна група США, до складу якої також увійдуть представники Данії та Канади, відвідає Україну 13 листопада відповідно до Договору про звичайні збройні сили в Європі.

Про це йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ.

"Мета візиту – моніторинг військово-політичної ситуації у центральному та південно-східному регіонах нашої держави. Передбачається, що інспекційна група відвідає військові частини та підрозділи у районі проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей», - йдеться у повідомленні.

Крім того, американська сторона включила до району інспекції територію Автономної Республіки Крим, що є черговим свідченням невизнання США анексії півострова Російською Федерацією, наголосили у Генштабі.

В Управлінні верифікації Генерального штабу ЗСУ заявляютьі, що такі заходи мають важливе значенні у контексті поширення серед держав-учасниць ОБСЄ правдивої та неупередженої інформації про ситуацію в Україні, що сприятиме зусиллям міжнародної спільноти, спрямованої на врегулювання конфлікту на Донбасі.

Читайте також: Бойовики не дають встановити датчики під Широкиним - ОБСЄ

Повідомляється також, що цього тижня Україну відвідала інспекційна група Федеративної Республіки Німеччини. До складу делегації також увійшли представники Франції та Норвегії. Іноземні інспектори у період з 6 по 10 листопада провели перевірку однієї з військових частин на Чернігівщині з метою контролю за дотриманням нашою державою кількісних обмежень озброєння та військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-