Бойовики не дають встановити датчики під Широкиним - ОБСЄ

Бойовики не дають встановити датчики під Широкиним - ОБСЄ

Укрінформ
Представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з початку року понад 2 тисячі разів обмежували свободу пересування та доступ до лінії розмежування на Донбасі.

Про це заявив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг під час брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Обмеження свободи пересування СММ ОБСЄ сягає понад 2 тисячі разів з початку року. Більшість з них пов'язані з наявністю мін та боєприпасів, які сторони попри свої зобов'язання не вилучити. Майже 700 обмежень пов'язані із забороною доступу СММ ОБСЄ з боку озброєних осіб. Найчастіше ми стикаємось з цим у районах, що не контролюються урядом", - повідомив Хуг.

За його словами, бойовики ДНР не дають можливості встановити спостерігачам ОБСЄ акустичні датчики, зокрема, поблизу Широкиного, які дають можливість фіксувати порушення режиму припинення вогню, визначати напрямок вогню, а також визначати тип застосованої зброї.

Читайте також: На Донбасі з початку року постраждали понад 400 цивільних - ОБСЄ

Також Хуг зауважив, що рівень довіри між сторонами дуже низький, "ніхто не хоче зробити перший крок, і це не сприяє відведенню озброєння". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-