Порошенко у Страсбурзі розповів, як окупанти зривають усі перемир'я

Порошенко у Страсбурзі розповів, як окупанти зривають усі перемир'я

Укрінформ
Україна готова до мирного врегулювання ситуації на Донбасі, однак цього не хоче Росія.

На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко, виступаючи на пленарному засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи у Страсбурзі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Україна неодноразово доводила свою готовність до мирного врегулювання ситуації, яка штучно створена Росією. Лише протягом 2017 року Україна тричі ініціювала тривалі режими припинення вогню – пасхальні, на час збору врожаю та на початку навчального року. Російські окупаційні війська та їхні прибічники порушували їх майже одразу”, - сказав глава держави. 

Читайте також: Україна потребує миротворчої місії перехідного періоду – Більдт

Він нагадав, що минулого тижня український парламент ухвалив закон про створення умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей. “Розраховуємо, що нарешті Росія розпочне виконання безпекових зобов’язань відповідно до Мінських домовленостей. Так само очікуємо, що ці кроки дозволять просунутися і у питанні розгортання миротворчої операції ООН на Донбасі”, - зазначив Президент. 

Водночас Порошенко вказав на те, що у світі навряд чи знайдеться інший настільки показовий приклад держави, як Україна, що змушена одночасно боротися відразу на двох фронтах: “на фронті протидії зовнішній військовій агресії, за відновлення суверенітету та територіальної цілісності держави, та на фронті здійснення складних та комплексних реформ”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-