В ОБСЄ назвали три

В ОБСЄ назвали три "гарячі точки" на Донбасі

Укрінформ
Найбільше порушень режиму припинення вогню на сході України відбувається у трьох "гарячих точках": у районах на південний захід, південь і південний схід від Світлодарська, районах на схід і північний схід від Маріуполя та трикутнику Авдіївка–Ясинувата–Донецький аеропорт.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ, опублікованому на сайті Організації.

"Безпекова ситуація на сході України залишається напруженою. За період із 18 вересня до 1 жовтня СММ ОБСЄ зафіксувала незначне зростання кількості порушень режиму припинення вогню, які були сконцентровані у трьох гарячих точках: 1) районах на південний захід, південь і південний схід від Світлодарська; 2) районах на схід і північний схід від Маріуполя; та 3) трикутнику Авдіївка–Ясинувата–Донецький аеропорт", - йдеться у повідомленні.

Поруч з цим, Місія констатує зниження кількості жертв серед цивільного населення. "Упродовж звітного періоду спостерігачі підтвердили випадки поранення 7 цивільних осіб. Отже загальна кількість жертв серед цивільного населення в 2017 році складає 394 особи, зокрема 69 загиблих", - повідомили у спостережній місії.

Читайте також: АТО: 24 обстріли за добу, бойовики гатять із мінометів і БМП

Зазначається також, що СММ за координації з боку Спільного центру з контролю та координації зробила свій внесок у покращення гуманітарної ситуації завдяки сприянню встановленню локального режиму припинення вогню та здійсненню моніторингу його дотримання. За період із 18 вересня до 1 жовтня ці "вікна тиші" дозволили провести ремонтні роботи і технічне обслуговування на теплоелектростанції в Щасті, водогоні у Золотому, водозабірних станціях поблизу Красного Лимана і Станиці Луганської, лініях електропередачі між Южною Ломуваткою і Веселогорівкою, на Петрівській водонасосній станції, лініях електропередачі східніше Луганського і на водогоні між Мар’їнкою та Олександрівкою. Загалом Місія щонайменше 44 рази здійснювала патрулювання для підтримки цих робіт з обох боків лінії зіткнення.

У складі СММ ОБСЄ із загального складу у 1078 осіб наразі нараховується 600 міжнародних спостерігачів по всій Україні, майже 550 із них — на Сході. Спостерігачі прибули з 44 держав-учасниць ОБСЄ, 35 спостерігачів — з Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-