МІП: На “наших” територіях в АТО - сталий сигнал українських мовників

МІП: На “наших” територіях в АТО - сталий сигнал українських мовників

Укрінформ
МІП працює над реалізацією державної інформаційної політики, що сприяє консолідації українського суспільства та мирному врегулюванню збройного конфлікту на Донбасі.

На цьому наголосила перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова під час заходу "Перші кроки у становленні миру. Формування мирних процесів на Сході України політико-дипломатичним шляхом", організованому Верховною Радою України, повідомляє прес-служба МІП.

За її словами, одне з завдань у цьому напрямку – відновлення та розвиток мовлення на Сході України.

"Наразі на підконтрольних територіях у зоні АТО вдалося забезпечити сталий сигнал українських мовників, випускається газета "Донбасс Информ", що поширюються безкоштовно у Донецькій та Луганській областях. Це ефективний продукт для мешканців східних регіонів, що проживають по обидва боки від лінії розмежування. Контент: новини, роз’яснювальна інформація, наприклад, про нові правила перетину адмінмежі, про соціальні виплати, про доступ до освіти, новини", - зазначила Джапарова.

Читайте також: У МІП сказали, які можливості відкриває стратегія реінтеграції Донбасу

Вона також розповіла про порушення свободи слова на тимчасово окупованій території АР Крим та окремих територіях Донецької та Луганської областей.

"Окупаційна «влада» Російської Федерації встановлює заборону на свободу думки, свободу слова та вираження поглядів, здійснює заходи для залякування журналістів та всіляке перешкоджання їх професійній діяльності, інших основоположних прав і свобод людини. У Криму та на Донбасі відключено українські телеканали, забезпечено незаконне мовлення місцевих телерадіоорганізацій та ліцензіатів Роскомнадзору, у Криму заблоковано доступ до 60 українських сайтів, на Донбасі – до 113", - поінформувала перший заступник міністра інформаційної політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-