У МІП сказали, які можливості відкриває стратегія реінтеграції Донбасу

У МІП сказали, які можливості відкриває стратегія реінтеграції Донбасу

Укрінформ
У Міністерстві інформаційної політики очікують, що найближчим часом Кабінет міністрів ухвалить розроблену фахівцями МІП стратегію реінтеграції Донбасу.

Про це перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова сказала в ході круглого столу «Перші кроки у становленні миру, формування мирних процесів на Сході України політико-дипломатичним шляхом» у Верховний Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми сподіваємось, що найближчим часом Кабінет міністрів затвердить цей документ, який стане платформою і зможе систематизувати ту роботу, яку ми ведемо не тільки з точки зору мовлення, а й в тому числі і з точки зору кампаній, які ми проводимо», - зазначила Джапарова.

За її словами, стратегія нині перебуває на узгодженні центральних органів виконавчої влади.

Як підкреслила Джапарова, на окупованій території, зокрема у Донецькій області, бойовики використовували українські телевежі та обладнання для пропагандистської діяльності, і це призвело до того, що частина місцевого населення вже ідентифікує себе як "громадян ДНР".

Читайте також: Законопроект про реінтеграцію Донбасу визначає Росію агресором - джерело

«Поділюсь результатом нашого дослідженням, яке ми робили underground-шляхом на окупованих територіях, в такому майже інтимному середовищі, де фактично жоден класичний спосіб вимірювання не працює. Але сьогодні в Донецькій області неконтрольованій 18% жителів вважають себе і ідентифікують себе як громадяни "ДНР"», - зазначила Джапарова.

За її словами, нині ключовими завданнями для реінтеграції Донбасу мають стати відновлення трансляції передач українського телебачення і радіомовлення, зупинення незаконного сигналу, що надходить із українських веж, і розробка якісного конвенту мовлення на окупованій території.

Як відомо, у травні Міністерство інформаційної політики презентувала Стратегію інформаційної реінтеграції Донбасу. Її мета - створення на рівні свідомості жителів підконтрольної та непідконтрольної частин Донецької та Луганської областей передумов для прийняття процесу реінтеграції непідконтрольної території області в Україну.

Реалізація Стратегії розрахована на період до 2020 року включно і передбачає щорічний перегляд та актуалізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-