Посол про миротворців на Донбасі: Україна

Посол про миротворців на Донбасі: Україна "озброїла" Канаду аргументами

Укрінформ
Під час візиту до Торонто Президент України Петро Порошенко зміг аргументовано донести до керівництва Канади необхідність розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі.

Про це в інтерв'ю Укрінформу за підсумками візиту Порошенка до Торонто розповів посол України в Канаді Андрій Шевченко.

«Ключовою, звичайно, була тема миротворців. Ми мали достатньо часу і можливостей, аби дуже детально донести до прем'єр-міністра Трюдо, глави оборонного відомства Саджана і міністра закордонних справ Фріланд наше розуміння того, яка миротворча місія може принести мир на Донбас», - сказав Шевченко.

За його словами, українській делегації вдалося знайти відповіді на всі запитання канадських колег. «Ми дуже детально описали наше бачення й відповіли на всі запитання, «озброївши» команду прем'єра усією необхідною інформацією, аби Канада у майбутньому змогла зрозуміти свою роль і можливості у цьому процесі», - зазначив посол.

Він висловив переконання, що «наш найближчий партнер в міжнародній коаліції підтримки України тепер детально поінформований про нашу позицію із цього питання».

Читайте також: Посол Шевченко пояснив, чому Канаді вигідно пустити Україну на свій ринок зброї

Як повідомляв Укрінформ, Порошенко разом із великою урядовою делегацією 22-23 вересня перебував із дводенним офіційним візитом у Канаді. У Торонто він зустрівся із прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, міністром закордонних справ Христею Фріланд, прем'єром провінції Онтаріо Кеслін Уїн, канадськими депутатами й сенаторами, а також місцевими підприємцями й громадою. Окрім цього, Порошенко привітав збірну України на Invictus Games.

Повний текст інтерв'ю читайте незабаром на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-