Фріланд: Пропозиція РФ щодо миротворців ООН в Україні неприйнятна

Фріланд: Пропозиція РФ щодо миротворців ООН в Україні неприйнятна

Укрінформ
Канада вважає внесену Росією до Радбезу пропозицію по розміщенню в Україні миротворців ООН неприйнятною.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, передає кореспондент Укрінформу.

«На нашу думку, яку поділяють і американські та європейські партнери, оригінальна пропозиція Росії стосовно миротворчої місії є неприйнятною», - сказала Фріланд.

Читайте також: Росія залякує ОБСЄ для підтримки своєї "миротворчої" ініціативи - МЗС

За її словами, Петро Порошенко та Павло Клімкін дуже зацікавлені у тому, аби Канада була «важливим партнером у дипломатичному процесі стосовно України та незаконної російської агресії».

«Слід також згадати, що ми обговорили із нашими американськими, британськими та німецькими союзниками шляхи допомоги Канадою у відновленні територіальної цілісності України. Ми дуже залучені до процесу», - зазначила дипломат.

Читайте також: Україна подасть резолюцію щодо миротворців разом з партнерами - Клімкін

Вона наголосила, що саме територіальна цілісність України має знаходитися у центрі уваги міжнародної спільноти під час обговорення питання миротворців на Донбасі.

«Українці деякий час тому запропонували розмістити миротворців на Донбасі. Ключовим для української пропозиції було розміщення миротворців на українсько-російському кордоні по всьому Донбасу, а сама територіальна цілісність України є ключовою метою міжнародної спільноти у цьому процесі», - наголосила Фріланд.

Читайте також: Клімкін сказав, коли чекати на перехідний період на Донбасі

Як повідомлялося, 5 вересня президент РФ Володимир Путін погодився з ідеєю введення миротворців ООН на Донбас для захисту місії ОБСЄ, але заявив, що ці сили мають перебувати лише на лінії розмежування.

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявив, що практично жоден з членів Ради безпеки не бачить ніякого сенсу у роботі над форматом, який пропонує Москва.

Читайте також: Ідею "блакитних шоломів" на Донбасі ще треба обговорити - міністр оборони Канади

Пізніше Путін у телефонній розмові із канцлером Німеччини Меркель заявив, що готовий «доповнити» запропоновані у російському проекті резолюції Радбезу ООН функції миротворчої місії на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-