Росія залякує ОБСЄ для підтримки своєї

Росія залякує ОБСЄ для підтримки своєї "миротворчої" ініціативи - МЗС

Заява
Укрінформ
МЗС України вкрай стурбоване інформацією про зняття Російською Федерацією та підконтрольними їй бойовиками, які діють на території ОРДЛО, охорони з об'єктів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ.

"Після відомих проблем із забезпеченням безпеки Донецького офісу СММ ОБСЄ, позбавлення передової патрульної бази СММ ОБСЄ у м. Горлівка фізичної охорони і захисту розглядаємо не інакше, як продовження свідомої практики залякування спостерігачів Місії", -  йдеться у документі.

Як зазначили в МЗС, поза сумнівом, ці цілеспрямовані кроки покликані, серед іншого, створити додаткові штучні аргументи на користь запропонованої Росією і не підтриманої Україною та її міжнародними партнерами ініціативи щодо розміщення миротворчих сил ООН виключно з метою захисту персоналу СММ ОБСЄ уздовж лінії розмежування.

У зовнішньополітичному відомстві підкреслили, що гарантування безпеки спостерігачів СММ ОБСЄ під час виконання визначених мандатом Місії завдань залишається одним з ключових зобов’язань у контексті імплементації Мінських домовленостей, підпис під якими поставила також і Російська Федерація як сторона конфлікту.

Читайте також: Бойовики припинили охороняти базу місії ОБСЄ У Горлівці - СЦКК

"Вимагаємо від Російської Федерації невідкладно вжити вичерпних заходів для забезпечення повної безпеки персоналу, об’єктів та майна СММ ОБСЄ на тимчасово окупованій території ОРДЛО, а також надати Місії повний і безперешкодний доступ до усіх районів, тимчасово непідконтрольних уряду України, включно з усією неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону", - наголосили у МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-