Найманці

Найманці "ДНР" відмовляються здавати російські паспорти - розвідка

Укрінформ
Військовослужбовці російських окупаційних військ на окупованій частині Донецької області бойокотують рішення командирів про збір документів, які підтверджують російське громадянство бійців.   

Про це повідомляє прес-центр Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Фейсбуці.

"Заходи російського окупаційного командування щодо вилучення особистих документів, які підтверджують громадянство РФ, викликали невдоволення російських військовослужбовців та найманців. Зокрема, військовослужбовці РФ 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ відмовились здавати особисті документи, про що командиром полку здійснена доповідь командувачу корпусу", - йдеться у повідомленні.  

У ГУР також зазначають, що водночас, більшість цивільного населення призовного віку тимчасово окупованої території Донецької області ухиляється від проходження служби у з’єднаннях і частинах 1 АК ЗС РФ. 

Читайте також: В “ДНР” у російських військових забирають документи - розвідка

"Російським окупаційним командуванням через т.зв. "військові комісаріати" з метою додаткової "мотивації" здійснюється залякування місцевого населення оголошенням в розшук та позбавленням виїзду за межі т.зв. "ДНР", - наголошують у розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, Головне управління розвідки Міністерства оборони України наголошувало, що для приховування участі громадян РФ у бойових діях в "ДНР" у них вилучають документи, які підтверджують громадянство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-