В “ДНР” у російських військових забирають документи - розвідка

В “ДНР” у російських військових забирають документи - розвідка

Укрінформ
Для приховування участі громадян РФ у бойових діях в "ДНР" у них вилучають документи, які підтверджують громадянство.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Російське командування вживає заходів з приховування участі громадян РФ у бойових діях на окупованих території Донецької та Луганської областей. Згідно з розпорядженням командувача 1 АК (Донецьк) в частинах і підрозділах корпусу здійснюється вилучення особистих документів у військовослужбовців ЗС РФ та найманців – громадян РФ, які підтверджують їх громадянство", - йдеться у повідомленні.

Водночас, за даними ГУР, штаб 2 АК (Луганськ) проводить збір інформації про особисті дані військовослужбовців, які проходять службу в розвідувальних підрозділах корпусу, з метою недопущення витоку службової інформації.

Читайте також: Росія вже не пускає до себе людей з паспортами "ДНР" і "ЛНР" - розвідка

Розвідка також повідомляє, що офіцери мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК та 7 окремої мотострілецької бригади (Брянка) 2 АК з метою власного збагачення приховують від вищого командування реальну чисельність військовослужбовців. "В окремих військових частинах заведена подвійна документація з обліку особового складу. Грошове утримання загиблих бойовиків (“мертвих душ”) привласнюється командирами та частково розподіляється серед наявного особового складу у вигляді преміювання, з вимогою нерозголошення", - зазначають у ГУР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-