У

У "ДНР" можливий спалах холери - Тимчук

Укрінформ
На окупованих територіях Донеччини спостерігається критична ситуація у галузі охорони здоров'я: в аптеках та лікарнях - дефіцит медпрепаратів, також бракує кваліфікованих лікарів. Окрім того, в ОРДО екстрено готуються до ліквідації наслідків можливого спалаху холери.

Про це повідомив в Facebook координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук.

"Міністр охорони здоров'я ДНР "О.Оприщенко доповів ватажкові "ДНР" О.Захарченку про критичну ситуацію у галузі охорони здоров'я на окупованих територіях Донецької обл. Зокрема, в аптеках та лікарнях спостерігається гострий брак медпрепаратів для лікування серцево-судинних та поширених інфекційних захворювань, гепатиту тощо; дефіцитом стали препарати, вживані при цукровому діабеті. Крім того, більшість кваліфікованих лікарів залишило окуповану територію, що призвело до істотного зниження якості надання медичної допомоги", - пише Тимчук.

Крім того, за його словами, керівництво "МОЗ ДНР" віддало вказівку керівництву підпорядкованих установ та закладів про екстрену підготовку до ліквідації наслідків можливого спалаху холери на окупованій території Донецької обл. 

"У лікарнях великих н.п., що перебувають під контролем "ДНР", у форсованому режимі проводяться "навчання з відпрацювання взаємодії служб та відомств в умовах виникнення сплаху холери", - додав координатор "ІС".

Так, згідно із "легендою" подібних "навчань" у комунальному закладі "Центральна міська клінічна лікарня №1 м. Донецька", спалах холери був зафіксований на території Ворошилівского району міста Донецька.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-