Держдеп: Ми знаємо, як важливо росіянам повернути конфісковані дачі

Держдеп: Ми знаємо, як важливо росіянам повернути конфісковані дачі

Укрінформ
Росіяни надають важливого значення поверненню конфіскованих у них дипломатичних дач у штатах Мериленд і Нью-Йорк, які потрапили під санкцій через шпигунську діяльність російських спецслужб.

Про це сказала під час регулярного брифінгу в четвер речник Державного Департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми мали заплановану зустріч між нашим заступником держсекретаря Томом Шенноном (і заступником глави МЗС Росії Сергієм Рябковим – ред.), і вона була скасована росіянами. Темами на порядку денному були деякі з таких питань, як дачі, які, наскільки я знаю, є дуже важливими для російського уряду", - зазначила Науерт.

Вона ще раз підкреслила, що російська сторона сама скасувала зустріч на рівні замміністрів після розширення пакету санкцій США проти РФ. Водночас вона підкреслила, що американська сторона відкрита для перенесення переговорів на інший час, щоб знайти рішення по деяких з питань.

Нагадаємо: наприкінці грудня минулого року президент США Барак Обама запровадив санкції проти Росії через її втручання у президентські вибори. Зокрема, зі Сполучених Штатів були вислані кілька десятків дипломатів та конфісковані дипломатичні маєтки, які Росія використовувала з метою шпигунської діяльності.

Москва не стала одразу вдаватися до "дзеркальної" відповіді, однак останнім часом МЗС Росії неодноразово заявляв що готовий застосувати контрзаходи у відповідь на арешт свого майна в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-