Закон із санкціями проти РФ прийнятий Сенатом з порушеннями - Білий дім

Закон із санкціями проти РФ прийнятий Сенатом з порушеннями - Білий дім

Укрінформ
Законопроект з посиленим пакетом санкцій проти Росії, який був прийнятий майже одностайно півтора тижні тому в Сенаті США, не має юридичної сили через порушення процедури його затвердження.

З такою заявою виступив у понеділок під час брифінгу для преси речник Білого дому Шон Спайсер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Рішення Сенату було прийняте з порушенням процедури, тож наразі законопроекту не існує",- зазначив речник адміністрації американського президента.

Водночас, він не став коментувати позицію глави Білого дому щодо підтримки додаткового тиску на Росію та зауважив, що президент говорив багато разів, що не повідомлятиме про свої наміри.

При цьому Спайсер відповів на критику щодо змови між президентською кампанією Трампа і російською стороною, заявивши, що такого не було. За його словами, це підтверджує той факт, що адміністрація попереднього президента Барака Обами знала про дії Росії під час виборів, однак не застосовувала заходів у відповідь.

Нагадаємо, 14 червня Сенат США переважною кількістю голосів прийняв законопроект S.722, який запроваджує додаткові санкції проти Росії та суттєво зменшує повноваження президента щодо скасування діючих санкцій.

Пізніше стало відомо, що цей документ містить положення, які стосуються бюджетного фінансування. За конституцією, такого роду законопроекти повинні спочатку затверджуватися Палатою представників, а потім розглядатися Сенатом США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-