Кремль відкликає Кисляка з посади посла Росії в Вашингтоні - ЗМІ

Кремль відкликає Кисляка з посади посла Росії в Вашингтоні - ЗМІ

Укрінформ
Після майже 10 років служби на посаді посла Росії в Сполучених Штатах та фігурування у розслідуваннях ФБР, Кремль вирішив замінити Сергія Кисляка на цій посаді, відмовившись також від його призначення постійним представником Росії при ООН.

Про це пише американське видання BuzzFeed News із посиланням одразу на три джерела, ознайомлені з рішенням.

"Рішення повернути Кисляка до Росії, а не призначити його на високу посаду в ООН у Нью-Йорку, як повідомляло про це кілька видань, прийняте на тлі розслідувань ФБР та Конгресу в зв'язку з контактами 66-річного дипломата з головними помічниками президента Дональда Трампа під час президентської кампанії 2016 року", - йдеться в публікації.

Про заміну Кисляка на посаді посла Росії в США ЗМІ говорять вже давно, однак Москва не квапилася підтверджувати дату його від'їзду. Речниця російського МЗС Марія Захарова у понеділок зазначила, що Кисляк "який відпрацював у США дев'ять років, увійде в історію двосторонніх відносин як людина, що зробила все можливе для їх розвитку, навіть у найскладніші моменти".

Тим часом, з'явилася інсайдерська інформація, що Американсько-російська бізнес-рада 11 липня має намір влаштувати прощальну вечірку з приводу завершення повноважень Сергія Кисляка, яка має відбутися в готелі St. Regis у Нью-Йорку.

Як повідомляв Укрінформ, посол Росії в США Сергій Кисляк є фігурантом у багатьох епізодів розслідування ФБР і комітетів Конгресу США щодо втручання Росії у внутрішні справи в США під час президентських виборів минулого року, а також після них. Зокрема, йшлося про його контакти з екс-радником Трампа Майклом Флінном та обговорення можливого скасування санкцій проти РФ, введених адміністрацією Обами через втручання Москви у вибори в США.

Очікується, що на заміну Кисляку Кремль відправить заступника міністра закордонних справ РФ Анатолія Антонова. Він характеризується як жорсткий переговірник, який перебуває у списку санкцій Європейського Союзу. Для призначення він має бути остаточно затверджений російським парламентом та отримати згоду американсько сторони.

Фото: ria.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-