Директор ЦРУ: Росія десятиліттями намається підірвати демократію в США

Директор ЦРУ: Росія десятиліттями намається підірвати демократію в США

Укрінформ
Росія протягом десятиліть намагається підірвати американську демократію, заявив директор ЦРУ Майк Помпео.

В інтерв'ю телеканалу MSNBC він сказав, що РФ втручалася в американські вибори 2016 року, і назвав ці дії Москви "неоригінальними", повідомляє ВВС.

"Вони займаються цим протягом шалено довгого часу. Десятиліттями Росія намагається підірвати американську демократію. Так що в деякому сенсі це не новина, але, зрозуміло, це акцентує увагу на нашій здатності зрозуміти, як їх зупинити", - відзначив Помпео.

Керівник ЦРУ, проте, зауважив, що у нього немає доказів особистої причетності президента Росії Володимира Путіна до цього втручання.

Конгрес США і ФБР зараз ведуть розслідування щодо ймовірних спроб Росії вплинути на результат президентських виборів в США в 2016 році з метою перешкодити Гілларі Клінтон стати главою держави.

Зокрема, хакерів, яких вважають пов'язаними з Кремлем, звинувачують в атаці на сервери Демократичної партії і публікації даних з них. Крім того, передвиборчий штаб Дональда Трампа підозрюють у змові з російськими політиками.

Москва послідовно заперечує ці звинувачення. На початку червня Путін назвав звинувачення на адресу Трампа в контактах з російською владою спробою вирішити внутрішньополітичні питання за допомогою зовнішньополітичних інструментів.

У травні з посади керівника ФБР був звільнений Джеймс Комі, при якому почалося розслідування зв'язків команди Трампа з Москвою. Американський президент тоді заявив, що Комі "не в змозі ефективно керувати бюро". Сам екс-глава спецслужби пов'язав своє звільнення з проведеним розслідуванням.

У лютому у відставку подав радник Трампа з національної безпеки Майкл Флінн, визнавши, що він не надавав повну інформацію про контакти з російським послом у Вашингтоні Сергієм Кисляком. У травні він відмовився передавати сенату документи, ймовірно пов'язані з контактами з Росією.

Крім того, під підозрою у зв'язках з Москвою знаходиться зять і радник Трампа Джаред Кушнер, який також проводив зустрічі з російськими представниками.

Сам Трамп раніше заявляв, що допускає можливість втручання Росії в передвиборну кампанію 2016 року за допомогою хакерських атак, але відкинув можливість змови свого передвиборчого штабу з російськими спецслужбами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-