Американські ЗМІ відреагували на стрічку Стоуна

Американські ЗМІ відреагували на стрічку Стоуна "Інтерв'ю з Путіним"

Укрінформ
У кабельній мережі США в понеділок стартував показ документальної стрічки "Інтерв'ю з Путіним" американського режисера Олівера Стоуна, який у 2014 році став на російську сторону в оцінках подій на Майдані.

Фільм складається з чотирьох серій, кожна з яких демонструватиметься щовечора до четверга, передає Укрінформ.

Попри напружену атмосферу навколо російського питання через розслідування впливу Москви на останні президентські вибори в США, показ документального серіалу не викликав особливого ажіотажу серед американської публіки. Принаймні, в перший вечір показу на нього відреагували публікаціями хіба що англомовні версії російських ЗМІ, які докладають очевидних зусиль, щоб "розкрутити" тему. 

Щоправда, напередодні ряд американських медіа звернули увагу на анонсований серіал оскароносного режисера Стоуна. 

Зокрема, видання The New York Times прямо в заголовку назвало матеріал про фільм "лестощами", хоч і з невеликим скептицизмом. У своїй публікації газета пише, яких прийомів вдавався "добрий поліцейський" Стоун для того, щоб отримати відповіді на запитання від президента РФ. 

Видання Daily Beast назвало фільм "дико безвідповідальним любовним листом Олівера Стоуна Володимиру Путіну". 

Коли Америка відправляє своїх людей взяти інтерв'ю у Володимира Путіна, пише видання, вона не посилає найкращих – таких як Андерсон Купер або Крістіан Аманпур, які добре розбираються в геополітиці та мистецтві словоблуддя. Америка посилає таких як Мегін Келлі чи Олівера Стоуна. Останнього видання назвало "любителем ревізіонізму історії, який провів останні кілька десятиліть у заграванні з такими диктаторами, як Фідель Кастро, Уго Чавес і Путін".

Сам же Стоун в інтерв'ю телеканалу CBS News розповів, що хотів своїм фільмом зробити так, щоб Путіна почув світ. "Я думаю, що він (Путін – ред.) мав бути почутим достатньо чітко, оскільки я не збираюся бути редактором, я дозволю говорити йому", - зауважив Стоун. 

Американський режисер, сценарист і продюсер Олівер Стоун відомий, зокрема, своїми фільмами "Народжений четвертого липня", "Взвод", "Уолл-стріт", "JFK" "Сноуден". За свою кар'єру він також зробив інтерв'ю з такими суперечливими фігурами, як Уго Чавес і Фідель Кастро.

В грудні 2014 року Стоун зробив заяву на підтримку російської версії подій в Україні, яка зображувала Революцію Гідності як змову ЦРУ, а Віктора Януковича – легітимним президентом України. Учасників Майдану 2014 року Стоун назвав добре озброєними неонацистськими радикалами, за що був розкритикований в США.

Для створення свого останнього документального серіалу "Інтерв'ю з Путіним" Стоун зустрічався з російським лідером понад десяток разів протягом двох років. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-