Катарська криза: Доха домовляється з Анкарою й Тегераном про воду і продукти

Катарська криза: Доха домовляється з Анкарою й Тегераном про воду і продукти

Укрінформ
Катар веде переговори з Іраном і Туреччиною щодо забезпечення запасами продовольства і води на тлі побоювань стосовно можливого дефіциту після того, як найбільші постачальники країни розірвали дипломатичні зв’язки з державою.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на катарського чиновника, який говорив на умовах анонімності через чутливість ситуації.

"Ми ведемо переговори з Туреччиною та Іраном, а також з іншими країнами", - заявив чиновник.

Він додав, що продукти можуть доставляти у Катар вантажними рейсами Qatar Airways.

Крім цього, чиновник підкреслив, що на ринку Катару є достатньо поставок зерна, якого вистачить на чотири тижні, а уряд має стратегічні запаси продовольства у Досі.

Як повідомлялося, вже дев'ять країн розірвали дипломатичні зв'язки з Катаром.

Про таке рішення заявили Бахрейн, Саудівська Аравія, Єгипет та Об'єднані Арабські Емірати. Пізніше до них приєдналися Ємен, Мальдівські острови, влада східної частини Лівії, острівна держава Маврикій та Мавританія.

Крім цього, уряд Йорданії прийняв рішення знизити рівень свого дипломатичного представництва в Катарі.

Саудівська Аравія також відкликала ліцензію національного катарського авіаперевізника Qatar Airways. Крім цього, Ер-Ріяд закрив свій сухопутний кордон із Катаром, що викликало паніку на тлі побоювань щодо нестачі продовольства.

Основна претензія цих країн – підтримка катарською владою ісламських терористів, проти яких бореться коаліція держав під керівництвом США. Окремі країни розірвали і економічні відносини з Катаром.

Раніше The Financial Times дізналася, що Катар виплатив терористам до мільярда доларів за своїх підданих (у тому числі членів правлячої сім'ї), яких захопили в заручники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-