У ЄС перевірять, куди пішли €4,48 мільярда допомоги для Туреччини

У ЄС перевірять, куди пішли €4,48 мільярда допомоги для Туреччини

Укрінформ
Європейський суд аудиторів перевірить ефективність використання 4,48 млрд євро, виділених з бюджету ЄС Туреччині у рамках програми допомоги як країні-кандидату на вступ до Спільноти.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі повідомили у Європейському суді аудиторів.

"Європейський суд аудиторів проведе аудит фінансової підтримки Туреччині з боку ЄС. Туреччина є найбільшим бенефіціаром фінансового інструменту ЄС з надання допомоги у процесі підготовки до вступу. Йдеться про більше 40% від усіх призначень. Упродовж 2007-2013 років Туреччині було виділено 4,48 млрд євро, включаючи 2,68 млрд євро зобов’язань та 2,19 млрд євро здійснених виплат", - заявили у головній аудиторській інстанції ЄС.

Зазначається, що після 2014 року Туреччині було призначено ще 1,65 млрд євро фіндопомоги як країні-кандидату на вступ до ЄС, але ці кошти ще не були виплачені.

"Аудит має оцінити, чи була допомога Туреччині у процесі підготовки країни до вступу в ЄС належним чином скерована та ефективна. Увага буде зосереджена на трьох пріоритетних сферах: верховенство права і основоположні права, демократія і урядування, а також освіта, зайнятість та соціальна політика", - заявили у Європейському суді аудиторів.

При цьому в ЄС відзначили незначний прогрес у просуванні переговорів про вступ Туреччини, а також відносно проведення реформ у країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-