Литва починає відгороджуватись від Росії

Литва починає відгороджуватись від Росії

Укрінформ
Литва у понеділок, 5 червня, починає будівництво паркану на кордоні з Росією. Огорожу буде зведено на ділянці у 44,6 кілометра.

Про це повідомляє DW з посиланням на Службу охорони державного кордону Литви (СОДКЛ).

"Мова йде про двометровий металевий паркан з додатковим обладнанням. Його зведуть в тих місцях, де держкордон проходить по суші, - на ділянці від точки перетину кордонів Литви, Польщі та Росії до Віштинецького озера і на ділянках кордону в Шакяйському і Вілкавішському районах до Німану. По периметру кордону вздовж Німану (109 км) раніше вже були встановлені системи спостереження", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Саулюс Скверняліс у січні заявив, що паркан, який Литва планує звести на кордоні з Росією і Білоруссю, перш за все необхідний для забезпечення економічної безпеки країни і ЄС.

Нагадаємо, що у 2017 році Вільнюс вперше виділить 3,6 млн євро на будівництво стіни на кордоні з російським анклавом - Калінінградською областю. Латвія і Естонія також або вже побудували паркани на кордоні з Росією, або планують це зробити. Латвія, зокрема, будує паркан заввишки близько трьох метрів на кордоні з Росією і Білоруссю. Основна мета - боротьба з нелегальною імміграцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-