Україна затролила Росію в твіттері

Україна затролила Росію в твіттері

Укрінформ
Американські ЗМІ звернули увагу на діалог офіційних twitter-акаунтів Росії і України про нещодавню заяву президента РФ Володимира Путіна щодо королеви Франції Анни Ярославни.

Про це йде мова у публікації CNN.

"Світ став свідком ще одного новаторського використання GIF дипломатії у вівторок, коли офіційний twitter-акаунт України познущався над офіційним акаунтом Росії", - йдеться у публікації.

"Коли Росія каже, що Анна Київська заснувала російсько-французькі відносини, дозвольте нам нагадати послідовність подій", - йдеться у записі українського акаунту із прикріпленим зображенням глухого лісу, який був на території Москви в 1051 році, коли Анна Ярославна стала дружиною французського короля.

У відповідь на це, російський акаунт розмістив зображення побудованого приблизно в той самий час собору святої Софії в Великому Новгороді, який є одним із найстаріших міст на території сучасної Росії.

"Ми пишаємося нашою спільною історією. Росія, Україна і Білорусь поділяють одну історичну спадщину, яка мала б об’єднувати наші народи, а не розділяти нас", - йдеться у дописі.

Україна відповіла мемом із мультсеріалу "Сімпсони", де персонаж перевертає табличку з написом "Росія", а на зворотному боці з’являється напис "Радянський союз".

"Ви дійсно не змінюєтеся, чи не так?", - ставить риторичне запитання український акаунт.

Далі до обміну люб'язностями підключився акаунт МЗС Росії.

"Україно, не заздри. У 1051 Київ був столицею єдиної Русі, яка включала території сучасних Білорусі, України та Росії", - пишуть у Лаврова.

"Україна" ж у відповідь витягнула gif малюнок з героєм серіалу ВВС "Шерлок" та супроводила його наступним текстом: "Київська Русь також сягала сучасних територій Естонії, Литви та Латвії, Польщі, Чехії та Румунії. Так що давай без дурниць про триєдину націю та дотримуйтесь міжнародного права".

Нагадаємо: 29 травня президент Росії Володимир Путін у Парижі заявив, що французько-російські відносини почалися з одруження доньки князя Ярослава Мудрого "руської" Анни Ярославни із Генріхом I у 1051 році.

Після цього заступник глави Адміністрації президента України Дмитро Шимків заявив, що президент РФ намагався ввести в оману французів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-