У Берліні відбудеться робоча зустріч «Нормандської четвірки»

У Берліні відбудеться робоча зустріч «Нормандської четвірки»

Укрінформ
Зустріч на рівні заступників міністрів закордонних справ «Нормандської четвірки» пройде у вівторок в Берліні.

Про це в понеділок повідомив журналістам офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Ми продовжуємо вести інтенсивну спільну роботу з Мінським процесом і в «Нормандському форматі» з мирного вирішення конфлікту на сході України, тому запросили на завтра заступників міністрів «Нормандського формату» до Берліна», - сказав Шефер.

За його словами, мова піде про актуальну ситуацію на сході України та зобов'язання сторін.

Німецьку сторону представлятимуть держсекретар Маркус Эдерер і політичний директор МЗС Адреас Міхаеліс, французьку – політичний директор, імені якого Шефер не назвав, українську - перший заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко, російську - заступник міністра закордонних справ Григорій Карасін. Очікується, що в зустрічі зможуть взяти участь також представники ОБСЄ, зокрема, посол Мартін Сайдик від імені Тристоронньої контактної групи з координаторами робочих груп.

Дуже важливим для зменшення загрози військової ескалації Шефер назвав продовження тісної спільної роботи в рамках процесу, розпочатого в лютому 2015 року. «Ми виходимо з того, що пройдуть інтенсивні переговори», - сказав Шефер, додавши, що сподівається, що за підсумками зустрічі можна буде говорити про якісь кроки з вирішення досі складної ситуації з безпекою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-