У Трампа хочуть перезапустити мирні переговори з РФ щодо України - WP

У Трампа хочуть перезапустити мирні переговори з РФ щодо України - WP

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп під час зустрічі в Овальному кабінеті в березні заявив канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, що криза в Україні є відповідальністю Європи і що США не братимуть активну участь у мирному процесі, однак через два місяці в адміністрації Трампа змінили думку з цього питання.

Про це пише The Washington Post з посиланням на двох чиновників, знайомих із питанням, та експертів.

"Закулісними спробами з цього питання керує держсекретар США Рекс Тіллерсон. Хоча план все ще перебуває на ранніх стадіях, ідея Тіллерсона полягає в тому, щоб перезапустити версію мирних переговорів, до яких у минулому році була залучена адміністрація Обами, в надії, що нові обставини та особистості можуть привести до кращих результатів", - йдеться у повідомленні.

Незважаючи на те, що Білий дім та Держдеп відмовилися від коментарів, американські чиновники та інші підтвердили, що Тіллерсон вже провів кілька дискусій з приводу подальших дій із главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Як пише видання, на даний момент також йде робота зі встановлення нової стратегії, в якій бере участь апарат віце-президента США Майкла Пенса.

Зазначається, що Тіллерсон збирається задіяти спеціального посланника в Держдепартаменті, який би завідував даною ініціативою щодо України. Спецпоселенець, як повідомляється, може відновити російсько-американський дипломатичний канал з помічником президента Росії Владиславом Сурковим, відомим як "сірий кардинал" Кремля.

Як пише видання, за президентства Барака Обами помічнику держсекретаря США у справах Європи Вікторії Нуланд в кінцевому рахунку не вдалося домогтися прогресу через цей канал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-