Маккейн прибув до Австралії обговорити безпеку в регіоні

Маккейн прибув до Австралії обговорити безпеку в регіоні

Укрінформ
Американський сенатор Джон Маккейн розпочав візит до Австралії. 

У рамках візиту передбачені його зустрічі з вищим військово-політичним керівництвом країни для проведення безпекових переговорів щодо ситуації в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, повідомляє news.com 

«Дякую за дуже сильні слова підтримки альянсу (Австралії-США – ред.) на початку цього року. Було чудово почути їх від вас. Ми глибоко оцінили це», - сказала міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп, вітаючи сенатора у будівлі парламенту в Канберрі.

Як зазначається, Маккейн - голова сенатського Комітету з питань збройних сил та один з союзників Австралії у Вашингтоні. Саме він висловив підтримку Австралії після телефонного скандалу, що мав місце між Дональдом Трампом та прем'єром Австралії Малкольмом Тернбуллом на початку року. Основною метою візиту є переговори з питань безпеки в Азійсько-Тихоокеанському регіоні та, на думку деяких аналітиків, зміцнення американсько-австралійських відносин, зокрема бажання переконати уряд Австралії у тому, що він зберігає широку підтримку у Вашингтоні, незважаючи на непередбачувану поведінку президента Трампа.

Колишній кандидат у президенти від республіканців останнім часом закликав до збільшення американської військової присутності в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, звинувачуючи Китай у «хуліганській» поведінці та заявляючи, що США необхідно адаптуватися до ситуації, займаючи більш сильну позицію.

Окрім зустрічей на вищому рівні у Канберрі, заплановано також виступ сенатора з лекцією у Центрі американських досліджень в Університеті Сіднея.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-