Ващиковський сказав, чого Польща боїться більше за все

Ващиковський сказав, чого Польща боїться більше за все

Укрінформ
Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський перед зустріччю глав країн-учасниць Північноатлантичного альянсу закликав НАТО розвивати діалог із Росією.

На його думку, постійні перемовини і конусультації щодо конкретних проблем НАТО з РФ є необхідними, повідомляє Die Welt.

"Безпека Польщі залежить не тільки від військової сили і стримування", – зазначив міністр.

За його словами, політичні контакти між Москвою і Північноатлантичним альянсом, які здійснювалися в рамках Ради "Росія-НАТО", були нечастими та малорезультативними, а реального прогресу щодо врегулювання конфлікту на сході України і прозорості під час військових навчань так і не досягнуто.

Ващиковського насторожує те, що останнім часом Москва часто і без попередження проводить біля своїх західних кордонів навчання з десятками тисяч солдатів. У той же час польський посол задоволений підтримкою Польщі з боку НАТО і США, які розмістили в країні близько 5 тисяч військовослужбовців, хоча цього може виявитися замало у разі наступу Росії.

"Для стримування і захисту від гібридних нападів 5 тисяч солдат НАТО і армії США досить. Однак, якщо Москва стягне свої підрозділи і почне широкомасштабний напад, цієї кількості не вистачить", – підкреслив він.

Нагадаємо: 25 травня у Брюсселі відбудеться саміт НАТО. Глави країн-членів Альянсу під час зустрічі піднімуть питання невиконання Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-