Глава МЗС Польщі хоче враховувати українських мігрантів у квотах на біженців

Глава МЗС Польщі хоче враховувати українських мігрантів у квотах на біженців

Укрінформ
У Польщі перебуває значна кількість українських мігрантів, які надсилають додому близько €5 млрд на рік. Варшава повинна нагадувати про їх перебування у Польщі, коли піднімається питання про квоти на біженців між країнами ЄС.

Про це в інтерв’ю радіо RMF.FM заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський.

"Ми теж приймаємо величезну кількість мігрантів. Торік Польща видала українцям один мільйон 267 тис. віз лише для українців, з чого 650 тис. віз було з правом на перебування і працю в Польщі. Ми повинні нагадувати по це Європі",- заявив Ващиковський.

Глава МЗС Польщі погодився із зауваження ведучого радіопрограми, що трудові мігранти усе ж не є біженцями, вони працюють на розвиток польської економіки і це не можна розглядати у категоріях гуманітарної допомоги.

"Частково так, тому що ці іммігранти, які працюють в Польщі, генерують і відсилають в Україну близько 5 млрд євро, як колись наші емігранти, які  працювали в Німеччині чи Великій Британії, висилали мільйони чи мільярди до Польщі",- зауважив глава польської дипломатії.

Ващиковський підкреслив, що Польща не виступає проти прийому поодиноких політичних біженців, які самостійно прибуватимуть до країни, але не погоджується на примусовий розподіл між країнами ЄС значної кількості мігрантів з півдня.

Як інформувало агентство, попередній польський уряд "Громадянської платформи" і Польської селянської партії восени 2015 року зобов'язався прийняти 7 тис. біженців з півдня. Утім, після перемоги у парламентських виборах уряд PiS ("Право і Справедливість") відмовився виконувати рішення попередників, мотивуючи це питаннями безпеки.

Нещодавно Єврокомісія попередила Польщу та Угорщину, що розпочне проти цих країн процедуру щодо порушення норм ЄС у випадку, якщо вони не розпочнуть приймати у себе біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-