Дуда сподівається на зустріч з Макроном найближчим часом

Дуда сподівається на зустріч з Макроном найближчим часом

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда привітав Еммануеля Макрона з перемогою у президентських виборах у Франції.

Про це йдеться в офіційному листі глави польської держави на адресу новообраного президента Франції, інформує канцелярія президента РП.

“Від імені польського народу і свого власного щиро вітаю вас з нагоди обрання президентом Французької Республіки”, - йдеться в заяві глави польської держави.

Він висловив сподівання на “плідну співпрацю у сфері відбудови довіри європейців до процесу євроінтеграції, що спирається на спільні цінності і єдиний ринок чотирьох європейських економічних свобод”.

Дуда висловив сподівання на зустріч з Макроном найближчим часом і на “діалог щодо майбутнього спільної Європи, збудованої за принципом взаємоповаги рівних країн і вільних народів”.

Президент РП очікує на зміцнення співпраці між країнами в рамках “Веймарського трикутника”, що може становити цінний внесок Франції, Польщі і Німеччини у будівництво стабільної Європи.

На переконання Дуди, Польщу і Францію об'єднує спільне піклування про безпеку Європи, гарантією чого є співпраця в рамках НАТО, відповідальна політика в рамках ЄС і дотримання міжнародного права.

За попередніми оцінками, Макрон здобув у президентських виборах у Франції не менше 65% голосів, перемігши Марін Ле Пен (приблизно 33%).

У ході виборчої кампанії Макрон кілька разів критикував Польщу, зазначаючи, що на Польщу потрібно накласти санкції за порушення нею норм ЄС. Він також назвав лідера правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярослава Качинського другом Ле Пен і президента РФ Володимира Путіна.

Після цього президент Дуда заявив, що Макрону після перемоги у виборах потрібно буде попрацювати над відновлення довіри в Польщі до себе і Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-