Макрону доведеться працювати, аби відновити довіру до себе у Польщі - Дуда

Макрону доведеться працювати, аби відновити довіру до себе у Польщі - Дуда

Укрінформ
Еммануель Макрон у разі перемоги на виборах президента Франції муситиме попрацювати над відновленням довіри до себе і своєї країни у Польщі.

Таку думку висловив президент РП Анджей Дуда в інтерв'ю для телеканалу TVP Info.

“Якщо йдеться про кандидата у президенти Франції пана Макрона, з огляду на його висловлювання, скажу так: якщо він переможе на виборах, то змушений буде попрацювати над відновленням у Польщі довіри до себе і до Франції”, - заявив Дуда.

За його словами, неприхильні висловлювання деяких політиків на Заході, подібні до тих, що дозволив собі Макрон, виникають через різні ідеології, цінності. Дуда підкреслив, що багато західних політиків не погоджуються із системою християнських цінностей, яка панує в Польщі.

Як повідомлялося, упродовж останнього часу Макрон під час передвиборчої кампанії двічі дуже неприхильно висловився на адресу Польщі. Зокрема, наприкінці квітня він заявив, що підтримує запровадження санкцій проти Польщі за порушення нею норм ЄС. За кілька днів потому він назвав лідера партії "Право і Справедливість" (PiS) Ярослава Качинського "другом" своєї суперниці на виборах - націоналістки Марін Ле Пен, поряд із президентом Росії Володимиром Путіним і прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Це викликало різку реакцію МЗС Польщі і ряду польських політиків, які підкреслили, що Макрон не знає достеменно, що відбувається у країні, а порівняння Польщі до путінської Росії є обурливим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-