МЗС Польщі закликало Росію гарантувати безпеку місії ОБСЄ на Донбасі

МЗС Польщі закликало Росію гарантувати безпеку місії ОБСЄ на Донбасі

Укрінформ
МЗС Польщі закликало усі країни ОБСЄ відреагувати на загибель і поранення спостерігачів Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні, а усі сторони, особливо Росію, гарантувати безпеку спостерігачів в рамках виконання ними свого мандату на Донбасі.

Про це йдеться в офіційній заяві МЗС Польщі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми глибоко вражені трагедією, яка не повинна була статися. Ми закликаємо усю спільноту ОБСЄ до відповідної реакції. Необхідним є проведення об'єктивного слідства, яке з'ясує обставини події”,- йдеться в заяві польського зовнішньополітичного відомства.

У ній наголошується, що безпека спостерігачів є пріоритетом.

МЗС Польщі нагадує, що упродовж останніх тижнів СММ ОБСЄ регулярно інформувала про посилення різного роду агресивних дій щодо спостерігачів на території, яка контролюється проросійськими бойовиками.

“З 24 березня зафіксовано принаймні вісім таких випадків, зокрема попереджувальні постріли у бік патрулів. Крім того, проросійська влада розгорнула проти місії пропагандистську кампанію, що додатково ускладнило її роботу”,- йдеться в заяві МЗС Польщі.

Польське зовнішньополітичне відомство закликає “усі сторони, і насамперед Росію, гарантувати безпеку роботи спостерігачів і надання місії можливості безперешкодного виконання мандату, наданого їй ОБСЄ”.

В заяві наголошується, що присутність СММ ОБСЄ залишається “ключовим елементом у процесі врегулювання російсько-українського конфлікту”.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 23 квітня під час здійснення патрулювання в районі населеного пункту Пришиб на міні підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. У результаті трагедії загинув британець, була поранена німкеня.

МЗС України закликало РФ виконувати свої зобов’язання в рамках Мінських домовленостей та вжити невідкладних заходів, аби негайно припинити провокації проти спостерігачів ОБСЄ.  

Фото: @newsjsPL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-