Глава німецького МЗС закликав припинити напади на спостерігачів ОБСЄ

Глава німецького МЗС закликав припинити напади на спостерігачів ОБСЄ

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель назвав трагедією загибель на Донбасі співробітника ОБСЄ і закликав припинити напади на спостерігачів.

Про це він заявив перед вильотом на Близький Схід з візитом, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Тепер сталося те, чого слід побоюватися протягом ряду років: я глибоко вражений звісткою зі східної України», - сказав міністр.

Дипломат назвав «страшною трагедією» загибель під Луганськом спостерігача і поранення двох його колег, які, за словами Габріеля, «всього лише хотіли допомогти у створенні миру і припиненні бойових дій».

«Вся наша солідарність з послом Апаканом і його великою командою», - сказав німецький міністр. Він зауважив, що спостерігачі ОБСЄ кожен день невпинно роблять відмінну роботу.

«Це їх заслуга, що в останні роки не відбулося більш великої військової ескалації на сході України», - впевнений глава МЗС ФРН. Він підкреслив, що «невимовні напади і невиправдані звинувачення, особливо з боку сепаратистів, мають припинитися». Він додав, що спостерігачі ОБСЄ повинні мати можливість продовжувати виконувати свою важливу і незамінну, а також важку і небезпечну роботу, в інтересах всіх, особливо сторін конфлікту на лінії зіткнення.

Як раніше повідомлялося, у неділю близько 10.17 ранку, під час здійснення патрулювання в районі населеного пункту Пришиб (територія контрольована ОРЛО), на міні підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Загинув американець, двоє спостерігачів, серед яких німкеня, отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-