ЮНЕСКО: майже половина природних об’єктів світової спадщини - під загрозою

ЮНЕСКО: майже половина природних об’єктів світової спадщини - під загрозою

Звіт
Укрінформ
Браконьєрство, незаконне вирубування лісів і рибальство загрожують виживанню деяких з найбільш знакових видів тварин і рослин на планеті.

Такі дані містяться у звіті Всесвітнього фонду дикої природи (WWF), повідомляє ВВС Україна.

"За даними звіту, у дикій природі спостерігається не просто періодичне незаконне рибальство чи вирубування лісу, а злочинність. Нелегальна торгівля видами оцінюється у 19 млрд доларів на рік, а неліцензована торгівля деревиною стала причиною для знищення 90% лісів у найбільших країнах в тропіках", - йдеться у повідомленні.

Від Великого Бар'єрного рифу до Галапагоських островів і на багатьох інших територіях по всьому світу ЮНЕСКО визначила близько 200 об'єктів світової спадщини, які, на думку організації, мають міжнародне значення і мусять охоронятися якнайкраще. І на території майже половини з цих об'єктів процвітає браконьєрство.

Всесвітній фонд дикої природи дослідив ті види тварин і рослин, які охороняються Конвенцією про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення. На багатьох з досліджених територій живуть тварини, які перебувають під загрозою вимирання. Наприклад, Національний парк Уджунг Кулон в Індонезії є останньою домівкою для яванських носорогів. У Дельті Окаванго в Ботсвані живе майже третина з усіх африканських носорогів, що лишилися у світі.

Загалом у період з 1970 по 2012 роки чисельність видів у дикій природі скоротилася в середньому майже на 60%, зазначається у звіті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-