Сильна оборона і стримування: Столтенберг окреслив позицію НАТО щодо Росії

Сильна оборона і стримування: Столтенберг окреслив позицію НАТО щодо Росії

Укрінформ
Міністри закордонних справ країн-членів НАТО і партнерів обговорять підтримку України, відносини з Росією та підготовку до саміту Альянсу.

Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перед засіданням Північноатлантичної ради та Комісії Україна-НАТО у п’ятницю у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформ.

«Сьогодні ми підготуємо підгрунтя для зустрічі лідерів НАТО у Брюсселі у травні», - заявив глава Альянсу.

Він повідомив, що порядок денний саміту НАТО 25 травня включатиме два головних питання: справедливий розподіл витрат з метою утримання міцного трансатлантичного зв’язку та зусилля НАТО із утвердження стабільності та боротьби з тероризмом.

«Ми також обговоримо відносини НАТО з Росією. До нас приєднаються наші ключові партнери – ЄС, Фінляндія та Швеція. Ми маємо єдину позицію відносно Росії, що полягає у сильній обороні і стримуванні, що поєднується із діалогом», - зазначив генсек НАТО.

Він наголосив, що проведення засідання Комісії НАТО-Україна є міцним сигналом у продовженні відданості Альянсу в підтримці України.

Столтенберг відзначив, що НАТО надає Україні політичну і практичну підтримку, особливо у сфері кібероборони, реформування органів військового управління та медичної реабілітації поранених військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-