Держдеп не готовий назвати точну дату візиту Тіллерсона до Росії

Держдеп не готовий назвати точну дату візиту Тіллерсона до Росії

Укрінформ
Зовнішньополітичне відомство США продовжує опрацьовувати графік візиту державного секретаря США Рекса Тіллерсона до російської столиці й наразі не може офіційно назвати дату поїздки.

З таким поясненням виступив під час телефонного брифінгу у вівторок в.о. речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я поки не можу зробити офіційного повідомлення у цьому зв'язку", - зауважив речник відомства на прохання підтвердити дату 12 квітня, яка раніше була оприлюднена в ЗМІ. 

Тонер пояснив, що Держдепартамент продовжує працювати над робочим графіком держсекретаря в цей період і поширить офіційну заяву, тільки-но всі питання будуть узгоджені.

Крім того, речник Держдепу підтвердив, що Тіллерсон не зможе взяти участь у зустрічі глав МЗС країн-членів НАТО в Брюсселі. Він нагадав, що аналогічні випадки траплялися на міністерських зустрічах Альянсу в 1999 і 2003 роках. Натомість Тонер наголосив, що Сполучені Штати "на 100% підтримують НАТО". У цьому зв'язку США вже запропонували НАТО альтернативні дати міністерської зустрічі, поінформував речник Державного департаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-