Глава бундесверу спростувала звинувачення Трампа про борги перед НАТО

Глава бундесверу спростувала звинувачення Трампа про борги перед НАТО

Укрінформ
Міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйєн виступила із спростуванням критики з боку президента США Дональда Трампа в тому, що Німеччина заборгувала США і НАТО «величезні суми» за забезпечення безпеки.

Про це в неділю повідомляє tasgesschau.

«Не існує ніякого рахунку за боргами в НАТО», - заявила міністр.

За її словами, невірно було пов'язувати виключно з НАТО мету досягнення 2-відсоткових (ВВП) витрат на потреби оборони, яких країна має намір досягти в середині наступного десятиліття. Вона нагадала, що те, що ФРН витрачає на ці цілі, йде також на участь у миротворчих місіях ООН, Євросоюзу і на боротьбу з тероризмом.

«Ми всі хочемо цього справедливого розподілу тягаря і це вимагає сучасної концепції безпеки. Сюди відноситься сучасне НАТО, але також і Європейський оборонний союз в якості інвестицій в Організацію Об'єднаних Націй», - додала фон дер Ляйєн.

Про борги Німеччини нагадав у своєму Twitter Трамп на наступний же день після переговорів з канцлером Ангелою Меркель у Вашингтоні. Тоді глава німецького уряду сказала, що країна має намір до 2024 року довести військові витрати в бюджеті до 2%, згідно зі взятими зобов'язаннями. Зараз це роблять лише 5 країн альянсу. У Німеччині рівень витрат на оборону становить 1,2% ВВП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-