У Шотландії назвали найкращий час для референдуму про вихід з Британії

У Шотландії назвали найкращий час для референдуму про вихід з Британії

Укрінформ
Референдум про незалежність Шотландії відбудеться після того, як стануть відомі умови угоди про вихід Великобританії з Євросоюзу.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на заяву першого міністри Шотландії Ніколи Стерджен. За її словами, після оприлюднення подробиць Brexit у шотландського народу буде більше можливостей, щоб зробити правильний вибір.

13 березня Стерджен оголосила про підготовку нового референдуму про незалежність. Його планується провести між осінню 2018 року і весною 2019 року.

Проти референдуму висловилася прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей. Вона заявила, що замість проведення плебісциту необхідно докласти зусилля, щоб добитися максимально вигідної угоди з ЄС для Шотландії і всього Сполученого Королівства.

Як повідомляв Укрінформ, більшість населення Шотландії на червневому референдум про членство Великобританії в ЄС проголосували за те, щоб залишитися в Євросоюзі, але в цілому по країні перемогли прихильники виходу з ЄС.

Перший шотландський референдум про незалежність відбувся у вересні 2014 року. Тоді близько 55 відсотків тих, хто проголосував, воліли залишитися у складі Сполученого Королівства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-