Канада готується до захисту від кібератак Росії

Канада готується до захисту від кібератак Росії

Укрінформ
Канада проаналізує кіберзахист своїх державних інституцій, аби бути готовою до спроб зовнішнього втручання.

Про це заявила міністр демократичних інституцій Канади Каріна Гоулд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цього тижня я зустрічатимуся із представниками Центру з безпеки комунікацій (канадська спецслужба, відповідальна за радіоелектронну розвідку – ред.), аби розпочати аналіз нашої кібербезпеки, який дозволить зрозуміти, що нам треба зробити для захисту демократії", – сказала Гоулд.

Вона додала, що демократичні інститути Канади поки не зазнавали стороннього нападу, однак це траплялося у інших державах. "Ми знаємо, що деякі наші ключові союзники мали такий досвід і тепер вживають подібних кроків, тож для нас це стане проактивним заходом, який гарантуватиме, що ми робимо усе можливе для захисту наших демократичних інститутів, зокрема політичних партій", - зазначила міністр.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд попередила Канаду про небезпеку інформаційних атак з Росії, направлених на дестабілізацію політичної системи.

Окрім цього, міністр демократичних інституцій Канади Каріно Гоулд раніше вже оголосила про масштабну перевірку систем захисту канадських політичних партій від кіберзламу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-