Між Анкарою й Берліном поглиблюється розлад

Між Анкарою й Берліном поглиблюється розлад

Укрінформ
Туреччина звинуватила Німеччину у намаганні негативно вплинути на голосування на майбутньому референдумі за реформу конституції, що перетворить країну на президентську республіку. Офіційний Берлін це заперечує.

Про це повідомляє AFP.

"Туреччина у п'ятницю звинуватила Німеччину в негативному впливі на голосування на референдумі за розширення повноважень президента Реджепа Тайіпа Ердогана після скасування кількох мітингів (у місті Карлсруе - ред.), однак Берлін заперечує бодай якусь роль у цьому", - йдеться у повідомленні.

Напередодні влада Німеччини заборонила НПО "Союз турецьких демократів Європи" (UETD) провести у місті Карлсруе захід за участю міністра юстиції Туреччини Бекіра Боздага і міністра економіки країни Ніхата Зейбекчі для залучення підтримки у майбутньому голосуванні. Як відомо, у Німеччині проживають близько 1,4 мільйона турків, що мають право проголосувати на референдумі 16 квітня.

У відповідь на це посла Німеччини в Анкарі Мартіна Ердманна викликали до МЗС Туреччини, де висловили занепокоєння у зв'язку з останніми подіями.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу закинув Берліну "подвійні стандарти" та заявив, що Анкара не змириться з такими кроками місцевої німецької влади.

"Вони не хочуть, щоб Туреччина проводила кампанії тут, вони працюють на негативний результат", - сказав він.

У відповідь німецький уряд в п'ятницю заявив, що ухвалення рішень про видачу дозволів на проведення заходів є компетенцією місцевої влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-