Туреччина викликала посла Німеччини до МЗС

Туреччина викликала посла Німеччини до МЗС

Укрінформ
Посол Німеччини в Анкарі Мартін Ердманн був викликаний до МЗС Туреччини у зв'язку з рішенням німецької влади про скасування заходу за участю міністра юстиції Туреччини Бекіра Боздага і міністра економіки країни Ніхата Зейбекчі.

Про це повідомляє турецьке агентство Анадолу.

Згідно з дипломатичними джерелами в Анкарі, рішення про виклик посла Німеччини до МЗС було прийняте особисто главою зовнішньополітичного відомства Туреччини Мевлютом Чавушоглу.

Заступник радника МЗС Мехмет Кемаль Бозай висловив послові занепокоєння Анкари у зв'язку з останніми подіями.

Влада Німеччини напередодні заборонила НПО «Союз турецьких демократів Європи»(UETD) провести у місті Карлсруе захід за участю турецьких міністрів.

Як повідомляє DW, на цьому заході Боздаг мав виступити з агітацією підтримати на майбутньому референдумі конституційної реформи Туреччини. Реформа передбачає перехід країни до президентської форми правління.

Запланований візит Боздага до Німеччини співпадав за часом з посиленням напруженості у відносинах між Берліном та Анкарою щодо рішення суду в Стамбулі ув'язнити журналіста Деніза Юджеля (Deniz Yucel), який працював для видання Die Welt. Незважаючи на тиск Берліна, Анкара не збирається йти на поступки у справі Юджель. 1 березня його перевели до розташованої за 80 кілометрів від Стамбулу в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-