Вбивство посла не зашкодить відносинам Туреччини та Росії – експерт

Вбивство посла не зашкодить відносинам Туреччини та Росії – експерт

Укрінформ
Вбивство посла Російської Федерації у Туреччині Андрія Карлова не матиме негативних наслідків для відносин між Росією та Туреччиною.

Таку думку кореспондентові Укрінформу висловив Еліот Теппер, старший науковий співробітник школи міжнародних відносини Нормана Патерсона в Оттаві.

"Усі ознаки свідчать, що РФ та Туреччина погодилися подолати інцидент, оскільки їх національні інтереси мають значно більше спільного. Вбивство мало намір нашкодити відносинам, однак цього зробити не вдасться", - сказав Теппер.

На його переконання, атентат в Анкарі надсилає чіткий політичний сигнал, але на практичні відносини двох держав впливу не матиме. "Рішення співпрацювати було ухвалено до вбивства, тож атентат поширить регіоном політичне твердження, однак, вірогідно, не матиме впливу на відносини Росії та Туреччини", - зазначив експерт.

Він додав, що своїми діями нападник хотів привернути увагу перш за все прибічників радикальних течій. "Політична заява, зроблена нападником, була спрямована на тих у регіоні, кого обурюють дії Росії, особливо ісламістські та джихадистські елементи, залучені до конфлікту. Однак, і сам вбивця, схоже, мав зв'язки із радикалами, які борються проти Асада", - підсумував Теппер.

Як повідомляв Укрінформ, посол РФ у Туреччині Андрій Карлов помер унаслідок поранень під час збройного нападу в понеділок в Анкарі. Нападник після здійснення пострілів прокричав: "Пам'ятайте про Сирію! Пам'ятайте про Алеппо!".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-