Держдеп не радить американцям їздити до Росії з низки причин

Державний департамент рекомендує громадянам Сполучених Штатів утриматися від поїздок до Росії.

Як передає Укрінформ, таку інформації розмістило консульське управління Держдепу.

«Не їдьте до Росії через напруженість на кордоні з Україною, ймовірність переслідування громадян США, обмежену здатність посольства надавати допомогу громадянам США в Росії, COVID-19 і пов'язані з ним обмеження на в'їзд, через тероризм, переслідування з боку співробітників служби безпеки Росії та довільне застосування місцевого законодавства», - ідеться в повідомленні зовнішньополітичного відомства США.

У зв'язку з посиленням військової присутності Росії та тривалими військовими навчаннями уздовж кордону з Україною громадяни США, котрі перебувають у тих районах Російської Федерації або планують туди поїздку, «повинні знати, що ситуація поблизу кордону непередбачувана і напружена», застерігає Держдеп.

Читайте також: Блінкен: Російська загроза - проблема всього світу, а не лише України

Зазначається, що громадяни США в Росії наражаються на загрози з боку правоохоронних органів і можуть стати жертвами переслідувань, жорстокого поводження й вимагання: «Американців затримують за фальшивими звинуваченнями... таємні суди ухвалюють щодо них вироки, часто без надання доказів».

Американцям також не рекомендується відвідувати Крим «через окупацію Росією території України та зловживання з боку окупаційної влади», зазначають у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: За час окупації кримінальні справи завели на 164 кримських татар

Як повідомлялося, Державний департамент США 24 січня дав дозвіл на добровільний («санкціонований») від’їзд державних службовців з посольства в Україні та наказав виїхати членам їхніх  родин.