Переговори США-КНДР: Помпео не гарантує, що саміт відбудеться вчасно

Державний секретар США Майк Помпео не може з упевненістю сказати, що саміт лідерів США і КНДР, запланований на 12 червня в Сінгапурі, відбудеться вчасно, хоча й наполягає, що сторони "досягли реального прогресу" в підготовці цієї зустрічі.

Про це він заявив у четвер після переговорів з віце-головою ЦК Трудової партії КНДР Кім Йон Чхолем у Нью-Йорку, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Не знаю, не маю відповіді на це", - зауважив держсекретар США на запитання, чи буде відомо ближчим часом, що саміт точно відбудеться.

Водночас, він зауважив, що зараз дипломатичні команди з обох боків просуваються в цьому напрямі. "Ми досягли реального прогресу за останні 72 години", - підкреслив Помпео.

Коментуючи позицію офіційного Вашингтона, держсекретар США зауважив: "Мета президента Трампа і Сполучених Штатів є дуже послідовною та добре відомою: повна, прозора й незворотна денуклеаризація Корейського півострова".

Він також зазначив: якщо КНДР підтримає це, її чекає яскраве майбутнє. "Ми бачимо сильну, безпечну, процвітаючу Північну Корею, яка збереже свою культурну спадщину та інтегрується в спільноту націй", - наголосив Помпео.

Читайте також: Трамп припускає, що зустрічей з Кім Чен Ином може бути кілька

Держсекретар США також висловив сподівання, що лідер КНДР Кім Чен Ин поділяє це позитивне бачення.