У Нідерландах поліція затримала 125 учасників пропалестинської акції

Фото, відео

У Нідерландах правоохоронці розігнали учасників пропалестинської демонстрації у студентському містечку Амстердамського університету, 125 осіб затримали.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

Зазначається, що поліція, прокуратура та муніципалітет вирішили зачистити табір протестувальників через порушення громадського порядку. Університет кілька разів просив демонстрантів розійтися, проте не всі протестувальники погодились. Спеціальний підрозділ поліції прибув у студмістечко близько третьої години ночі, через 1,5 години демонстрацію було припинено.

На місці проведення акції залишився безлад. Усюди каміння та феєрверки, якими кидалися мітингувальники, сміття, їжа, намети, а на будівлі університету графіті. Крім того, демонстранти створили барикади від поліції.

Пропалестинські демонстранти закликали Амстердамський університет та інші вищі навчальні заклади в нідерландській столиці, зокрема Амстердамський вільний університет та Амстердамський університетський коледж, припинити відносини з Ізраїлем.

Читайте також: В Австралії учасники пропалестинських мітингів розбили табори біля університетів

Як повідомляв Укрінформ, поліція Нью-Йорка затримала десятки учасників пропалестинських акцій у Колумбійському університеті, які захопили навчальний корпус і розгорнули на території навчального закладу наметовий табір.

Фото: NOS, ANP