Хакери Anonymous пообіцяли прем'єру Грузії «дикі кібератаки» за напади на мітингувальників

Хакерське угруповання Anonymous звернулося до прем'єр-міністра Грузії Іраклія Кобахідзе і пообіцяло здійснити кібератаки на урядові сайти, якщо влада й надалі нападатиме на протестувальників.

Про це повідомляє Sova, передає Укрінформ.

Хакери наголосили, що підтримують грузинський народ в його боротьбі за демократію, свободу і процвітання, і хочуть, щоб Грузія, "вільна від російського впливу, підтримала своє прагнення до світлого майбутнього".

Крім того, вони звернулись до прем'єр-міністра Грузії.

"Якщо ваш уряд і далі використовуватиме той самий стандарт застосування поліції для жорстоких нападів на протестувальників, ми відповімо ще більш дикими кібератаками на урядові сайти", - ідеться в повідомленні.

Хакери нагадали про свої попередні відповіді на дії силовиків під час акцій протесту проти закону про іноагентів, який правляча партія "Грузинська мрія" намагається ухвалити.

Читайте також: Президентка Грузії: Проблема - не лише «російський» закон, а й «російський» уряд

"За цей період Anonymous здійснила кібератаки на вебсайти уряду Грузії - понад 30 сайтів, більшість із яких зараз відключено. Ці дії є відповіддю на насильство з боку поліції проти мирних протестувальників у Тбілісі та Батумі", - наголосили вони.

Хакери додали, що нападів зазнали і державні ЗМІ, які "виконують функцію пропагандистських каналів".

"Маріонетковий уряд Кремля в Грузії запровадив російський закон про "іноземних агентів", прагнучи примусити замовкнути інакомислення та незалежні ЗМІ, а також націлитися на організації, що критикують уряд", - написали Anonymous.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч з 30 квітня на 1 травня у столиці Грузії поліція почала затримувати учасників акції протесту перед парламентом, які вимагають відкликати проєкт закону про «іноагентів».