Франція почала жити «в борг» перед майбутніми поколіннями

В цьому році Франція вже використовувала більше ресурсів, ніж може відновити природа за рік, починаючи з ранку 5 травня, країна живе "в борг", позичаючи у майбутніх поколінь рибу, воду і ліс.

Такий висновок зробив Всесвітній фонд дикої природи (WWF), повідомляє RFI.

«Якби весь світ жив настільки ж марнотратно, людство втратило б свої природні і відновлювані ресурси ще раніше», - передає видання зміст доповіді Фонду, увагу якого було приділено Франції.

За чотири місяці ми виловили більше риби, вирубали більше лісу і витратили більше води, ніж природа готова надати нам за цілий рік, говориться в доповіді. Опубліковане дослідження, проведене спільно з міжнародною екологічною асоціацією Global Footprint Network, використовує поняття «екологічний поріг». Мова йде про межі використання ресурсів, які природа здатна відновити за рік.

Читайте також: FAO запускає в Україні проект по боротьбі з деградацією ґрунтів

«Підрахунок проводиться по площах, у тому числі сільськогосподарським, але також і площі поверхні світового океану, що використовується для рибного лову, і лісових господарств, необхідних для поглинання газу, що викликає парниковий ефект», - пояснив французьким ЗМІ представник WWF П'єр Канні.

Також у доповіді зазначено, що Франція є однією з країн світу, що поглинає найбільшу кількість енергії.

У 2017 році загальний екологічний поріг був досягнутий країнами світу 2 серпня. І це сталося на шість днів раніше, ніж у 2016 році і на цілий місяць раніше, ніж у 2004. У 1961 році, коли достовірні дані щодо екологічного дефіциту тільки почали збирати, Франція досягала порогу тільки 30 вересня.