Фінляндія та Швеція підтвердили підтримку Туреччини в боротьбі з тероризмом

Фінляндія і Швеція підтвердили свою цілковиту солідарність і співпрацю з Туреччиною в боротьбі з усіма формами і проявами тероризму.

Про це йшлося на засіданні Постійного спільного механізму, яке відбулося в Гельсінкі, повідомляє Укрінформ із посиланням на Директорат з комунікацій адміністрації президента Туреччини.

“Повторно підтвердивши, що вони виявлятимуть цілковиту солідарність і співпрацю з Туреччиною в боротьбі проти всіх форм і проявів тероризму, зазначених у Тристоронньому меморандумі, фінська та шведська делегації підкреслили, що надаватимуть повну підтримку проти загроз Туреччині, особливо терористичної організації Робітничої партії Курдистану (РПК)”, - повідомили у відомстві.

Зустріч у Гельсінкі відбулася вперше після набуття Фінляндією та Швецією членства в НАТО.

Читайте також: У Туреччині затримали ще понад 40 підозрюваних у зв’язках з ІДІЛ

Як зазначається, делегації цих країн заявили, що процес у межах Постійного спільного механізму допоможе краще зрозуміти очікування Туреччини, особливо у боротьбі з тероризмом.

Під час зустрічей також відбувся обмін думками щодо архітектури європейської безпеки, Вашингтонського саміту НАТО, війни Росії проти України, ситуації в Газі та нападів на Коран у Європі.

Як повідомляв Укрінформ, після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну нейтральні Швеція та Фінляндія подали заявку на вступ до НАТО.

Читайте також: Фінляндія і Швеція мають відігравати важливу роль у зміцненні миру - президент Стубб

Під час Мадридського саміту в червні 2022 року країни отримали запрошення приєднатися до Альянсу від усіх 30 членів. Водночас був підписаний Тристоронній меморандум, що відобразив занепокоєння Туреччини станом боротьби з тероризмом у Фінляндії та Швеції.

У травні минулого року Швеція посилила антитерористичне законодавство. Цей та інші кроки, в результаті, допомогли переконати Туреччину схвалити заявку скандинавської країни на вступ до НАТО.

 Фото: eadaily.com